Dropshipping leveranciers advies

Opzoek naar dropshipping leveranciers? Dropshipping wordt steeds bekender en het aanbod aan leveranciers groeit met de dag. Nog niet iedere leverancier heeft even veel ervaring met dropshipping. Het is verstandig je vooraf goed in te lezen als je met een aanbieder om de tafel gaat.

Ben je nog niet helemaal op de hoogte van wat dropshipping nu precies inhoudt? Lees eerst mijn artikel Wat is dropshipping.

Dit is waar je op moet letten als je opzoek bent naar een dropshipping leverancier:

Zijn de dropshipping leveranciers gemakkelijk te vinden?

Hoeveel moeite heb je moeten doen om de leverancier te vinden? Als deze bovenaan in Google stond toen je zocht op ‘dropshipping horloges’. Dan kun je de klok (of je horloge..) er op gelijk zetten dat er al vele andere webwinkels bij zijn aangesloten.

Natuurlijk is er niets mis met concurrentie. Maar vergeet niet dat je je als dropship webshop niet kan onderscheiden met het assortiment en meestal ook niet met de prijs. Deze concurrenten bieden dus exact hetzelfde assortiment aan als jij.

Wat je meestal ziet als je online zoekt op één van de producten van grote dropshippers is een overload aan vergelijkbare aanbieders in Google shopping met hetzelfde product voor dezelfde prijs.

Wat niet direct wil zeggen dat je dan dus niet met de leverancier in zee moet gaan. Een groot voordeel van een bekende dropshipper is dat zij wel veel ervaring hebben. Je weet in ieder geval zeker dat je met een goede partij in zee gaat.

Met een beetje creativiteit moet jij er toch een origineler concept voor bedenken dan de andere aanbieders? Lees meer over je onderscheiden als dropshipper in mijn artikel over een dropshipping webshop beginnen.

Marges en kosten

De marges (verkoop – inkoop) bij dropshipping zijn over het algemeen niet erg hoog. Als dropship webshop zul je ook minder kosten maken, dus dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Houd wel goed in de gaten dat je niet extreem veel aan marge inlevert in vergelijking met een ‘gewone inkoper’. Dat is niet helemaal fair, zeker omdat je waarschijnlijk ook nog logistieke kosten zult moeten betalen.

Logistieke kosten van een dropshipping leverancier bestaan uit de verzendkosten + verpakkingsmateriaal + picking en packing van het pakketje. Je kunt ervan uitgaan dat een beetje leverancier zelf tussen de 3 en 4 euro aan verzendkosten betaald. Reken daar nog wat verpakkings en personeelskosten bij. Dan zul je niet veel hoger dan een euro 6 per pakketje moeten uitkomen.

Er zullen genoeg leveranciers zijn die boven dit tarief zitten. Vraag ze waar de kosten dan inzitten. Toon ze gerust mijn berkening.. 😉

Naast logistieke kosten zul je bij sommige leveranciers ook opstartkosten betalen en in sommige gevallen licenties voor het gebruik van hun productcatalogus en/of up te date voorraad informatie.

Hoe zijn de retouren geregeld?

Omdat jij voor de klant de verkopende partij bent, ben jij ook de verantwoordelijke voor de verzending. Het maakt niet uit dat het pakketje in de praktijk niet bij jou vandaan komt. Nu gaat de verzending van een pakket door PostNL tegenwoordig in 99% van de gevallen gewoon goed. Dus dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Tenzij de klant een product wil retourneren.

Maak vooraf goede afspraken met de dropshipping leverancier over retouren. Nemen zij deze weer op voorraad? Of gaan zij ervan uit dat jij het regelt? En hoe doe je dat met de afrekening?

Koppeling

Beschikt de dropship aanbieder over een feed, api of een ander soort up to date koppeling? Werkt deze koppeling met jouw webshop systeem in bijvoorbeeld Magento of WordPress? Als er nog geen standaard koppeling is kan deze natuurlijk altijd gemaakt worden. Ik help je hier graag bij. Neem gerust contact met me op!

Een automatische voorraad koppeling is eigenlijk wel één van de vereiste. Als je producten verkoopt terwijl deze niet geleverd kunnen worden moet je klanten teleurstellen. Voorkomen is beter dan genezen…

Assortiment

Tot slot het assortiment. Is dit toereikend genoeg? Ook voor de toekomst van jouw webshop. Realiseer je dat je volledig afhankelijk bent van deze leverancier. Je kunt niet zomaar producten aan je webshop toevoegen die zij niet aanbieden.

Check bij de dropshipping leverancier wat hun toekomstplannen zijn met betrekking tot het assortiment.

Dropshipping webshop

Als je een goede leverancier hebt gevonden wil je natuurlijk ook een kick-webshop waarmee jij je onderscheidt van de andere aanbieders. Lees hier meer over een dropshipping webshop beginnen.

Voor het laten maken van een webshop kun je ook altijd contact met mij opnemen. Ik laat je graag weten wat ik voor je kan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *