Dropshipping webshop beginnen

Een dropshipping webshop beginnen doe je, net als bij het starten van een gewone webshop , met een goede voorbereiding en uitgedachte strategie. Het is meer dan alleen het werk door een ander laten doen.

Weet je nog niet precies wat dropshipping inhoudt? Lees hier eerst het artikel Wat is dropshipping.

Wat heb je nodig om een dropshipping webshop te beginnen?

Dit zijn de ingrediënten voor een succesvolle webwinkel op basis van dropshipping:

  • Dropshipping leverancier
  • Onderscheidend vermogen
  • Unieke product beschrijvingen
  • Origineel adverteren
  • Unieke webshop laten maken

Dropshipping webshop

Dropshipping webshop leverancier

Een dropshipping leverancier vinden wordt tegenwoordig steeds gemakkelijker. Waar je tot een paar jaar geleden nog stad en land moest afzoeken, is een simpele Google opdracht tegenwoordig al voldoende. De vraag is of je dit als een voordeel moet zien.

In de regel is een gemakkelijk te vinden dropship leverancier, ook een leverancier met veel aangesloten webwinkels. Dus meer concurrenten die exact dezelfde producten verkopen. Aan de andere kant heeft zo’n leverancier veel ervaring met dropshipping en weet je zekerder dat de logistiek goed geregeld is.

Lees hier meer in mijn artikel over dropshipping leveranciers.

Onderscheidend vermogen

Bij een dropshipping webshop draait alles om jouw onderscheidend vermogen. Het probleem is dat je niet onderscheidend kan zijn in je producten en (meestal) ook je prijs. De overige p’s in de marketingmix zijn bij het verkopen op dropshipbasis dus belangrijker dan ooit.

Onderscheid je in gratis verzending, uitmuntende klantenservice, bedenk een unieke manier van transport of een ander origineel concept.

Heeft jouw dropshipleverancier een groot assortiment? Specialiseer je dan op een specifieke productgroep. Als specialist ben je direct herkenbaarder en heb je daardoor meer onderscheidend vermogen.

Unieke product teksten

Een veel gemaakte fout door dropship ondernemers is het klakkeloos overnemen van de standaard productbeschrijvingen. Steeds meer leveranciers bieden complete koppelingen aan met webshop systemen. Dit werkt perfect voor het up to date houden van je voorraad en prijs. De productbeschrijvingen kun je echter beter zelf schrijven.

Unieke beschrijvingen op productpagina’s zijn niet alleen van grote onderscheidende waarde voor je bezoekers. Ook Google hecht veel waarde aan unieke teksten. Lees hier meer over teksten schrijven voor Google.

Omdat veel ondernemers productbeschrijvingen liever van de leverancier overnemen heb jij met unieke teksten direct een groot concurrentievoordeel.

Origineel adverteren

Nog meer dan bij andere webshops heb je als dropship webshop veel last van concurrentie via de bekende internet marketing kanalen. Grote kans dat Google shopping, adwords en alle vergelijkingssites al vol staan met aanbieders die ook bij jouw leverancier zijn aangesloten.

Probeer ook voor het adverteren originelere manieren te bedenken. Bied gratis lokkertjes aan waar potentiële klanten zich voor moeten inschrijven op je nieuwsbrief. Ga experimenteren met adverteren via Facebook en Twitter. Wees vooral aanwezig op de plekken waar je concurrenten niet zijn.

Kan een dropshipping webshop beginnen lonend zijn?

Vaker dan bij andere beginnende webshops zie je dropship webwinkels mislukken. De vraag is of dit ligt aan het principe van producten direct naar je klanten laten versturen, of ligt het aan de ondernemers zelf?

Veel mensen beginnen een webshop via dropshipping en verwachten dat het allemaal vanzelf gaat. Hoe meer de leverancier voor hun regelt hoe beter. Zo’n aanpak is gedoemd om te mislukken. Een dropshipping business is net zo serieus als elke andere onderneming. Ga er ook zo mee om.

Stop je tijd (en geld) dat je normaal kwijt zou zijn aan logistiek in nieuwe manieren van adverteren, een origineel concept en het laten maken van een kick-ass webshop. Dan profiteer je pas echt van de voordelen van dropshipping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *