Wat is dropshipping en hoe werkt het?

Wat is dropshipping nu precies? Dropshipping is een methode waarbij de leverancier of groothandel de bestellingen in jouw webshop direct verstuurd naar de klant. Een klant bestelt in de webshop, jij geeft dit door aan de leverancier en zij versturen de bestelling onder jouw naam naar de klant.

Hoe werkt dropshipping?

Wat is dropshipping?Dropshipping werkt op basis van afspraken die je maakt met je leverancier. Zij verzorgen een overzicht van het assortiment en jij biedt deze aan in een webshop. Voor een consument is dit niet zichtbaar. Bij dropshipping plaatst de leverancier jouw naam op het verzendlabel.

Alle betalingen en contactmomenten met de klant verlopen via jou. Je kunt de leverancier zien als een externe logistieke partner die magazijn houdt voor jouw webshop. Maar verder heeft deze niets te maken met afspraken tussen jouw en de consument.

In de ogen van de consument komt het pakket direct bij jou vandaan.

Wanneer is dropshipping een goede keuze?

Het grote voordeel van dropshipping is dat je zelf geen voorraad hoeft te houden. Voor een normale webshop is dit een flinke kostenpost en vraagt het een flinke investering bij de start van je webshop. Met dropshipping kun je zonder voorraadkosten direct een groot assortiment aanbieden.

Dropshipping is een goede keuze als je nog niet goed weet wat je wil gaan verkopen. Omdat je geen investering hoeft te doen in voorraad is het risico lager. Realiseer je echter wel dat het als dropshipper lastiger is om je te onderscheiden. Je kunt immers geen andere producten verkopen dan die van jouw leverancier. Meestal werkt deze ook samen met andere shops, jouw concurrenten…

Wat moet je doen om een dropshipping business te starten?

Goede afspraken met je leverancier zijn bij dropshipping van grote belang. Lees hier meer over in mijn artikel over dropshipping leveranciers.

Daarnaast moet je natuurlijk een goede webshop hebben. Hier zet je alle stappen die je normaal gesproken ook aanhoudt bij een webshop beginnen . Meer over een specifieke dropshipping webshop beginnen lees je hier.

Als dropshipper is het nog belangrijker dan normaal dat je een onderscheidende, unieke webshop hebt. Laat dat nu nét mijn specialiteit zijn als webdesigner… Ik ga graag voor je aan de slag! Bekijk hier de mogelijkheden om een webshop te laten maken bij Wubdesign.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *