Wat is het beste webshop keurmerk?

Een webshop keurmerk voeren komt betrouwbaar over bij potentiële klanten. Maar welk keurmerk kun je het beste kiezen voor je webshop? Wat zijn de voor- en nadelen binnen alle mogelijkheden en hoe groot is de invloed van een keurmerk? Als WordPress bouwer kom ik deze vragen vaak tegen.

Waarom een webshop keurmerk?

Een keurmerk in je webwinkel kan van invloed zijn op het verbeteren van de conversie. Lees: meer verkopen realiseren. Een keurmerk of certificaat geeft immers vertrouwen aan de bezoekers van je webshop.

Verwacht geen wonderen. Een certificaat is het laatste zetje in de juiste richting, maar reken niet op een heuse conversieverdubbelaar. Eerlijk gezegd heb ik In mijn tijd als webwinkeleigenaar nooit specifieke omzetverhoging kunnen koppelen aan het wel of niet voeren van een keurmerk.

Toch ben ik van mening dat een webshop keurmerk een goede toevoeging kan zijn aan het verbeteren van je webwinkel. Zie het als een goede toevoeging aan het totaal plaatje. Van de juiste betaalmethode en uitstraling tot het SSL certificaat en het webwinkel keurmerk.

Combineer met beoordelingen

De laatste jaren bieden veel keurmerken ook de mogelijkheid tot het plaatsen van onafhankelijke beoordelingen. Kies altijd voor een keurmerk dat deze combinatie aanbiedt. De combinatie van een keurmerk en goede beoordelingen, die overduidelijk “echt” zijn, vormen een ijzersterke overtuigingsfactor voor potentiële klanten.

Beste webshop keurmerken

Keurmerken zijn big business. Ook voor webwinkels schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Onderstaand 3 opties die een goede keuze voor jouw webshop zouden kunnen zijn.

Overdrijf niet, één keurmerk hanteren per website is meer dan voldoende.

1. Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org of Thuiswinkel Waarborg is absoluut de beste en meest bekende keuze als keurmerk. Veel grote webwinkels maken ook gebruik van dit handelsmerk. Wat indirect natuurlijk ook weer voor meer betrouwbaarheid zorgt. Webshop keurmerkKijk maar eens naar TV commercials van ecommerce bedrijven. Als zij een keurmerk hanteren is dat 9 van de 10 keer het Thuiswinkel Waarborg.

Bovendien heet Thuiswinkel.org een mooi samenwerking met het beoordelingssyteem van Kiyoh.

Waarom zou je dan nog een ander keurmerk overwegen? Waarschijnlijk door… de kosten. Naast het logo op je website, is Thuiswinkel waarborg echter ook een belangenorganisatie voor webwinkeleigenaars. Hier hangt een prijskaartje aan. Thuiswinkel.org is relative duur.  Zeker in vergelijking met de andere opties.

Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om Thuiswinkel aspirant te worden. Dit is speciaal voor als je een webshop gaat beginnen en een stuk goedkoper dan het normale certificaat. Toch mag je dan (een net is andere versie van)  het betrouwbare Thuiswinkel logo voeren.

Webwinkel keur

2. Webwinkel keur

Een goed en goedkoper alternatief is Webwinkel keur. Zij bieden naast het keurmerk ook een compleet geïntegreerd beoordelingssysteem..

qshops keurmerk

3. Qshops

Qshops is na Thuiswinkel.org één van de bekendere keurmerken. Zeker een optie die het overwegen waard is.

Conclusie

In de ideale situatie kies je voor het origineel van Thuiswinkel.org. In combinatie met Kiyoh is dit absoluut de beste keuze. Tevens bieden zij ook een widget die je gemakkelijk kunt plaatsen als je een WordPress webshop laat maken bij Wubdesign.

Is het certificaat van Thuiswinkel.org te prijzig omdat je pas net bent begonnen met je webshop? Kies dan voor de optie Thuiswinkel aspirant of het keurmerk van Webwinkel keur of Qshops.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *