Webhosting vergelijken en kiezen

Webhosting vergelijken doe je op basis van zowel prijs als kwaliteit. De markt van hostingproviders is overvol en stuk voor stuk beweert iedere aanbieder dat zij het beste pakket aanbieden. Als WordPress bouwer krijg ik vaak de vraag wat nu de beste keuze is.

Als je een WordPress website laat maken of gaat opzetten heb je de keuze uit standaard webhosting en WordPress hosting. Onder de tabellen meer advies bij je keuze.

Standaard webshosting vergelijken

Bij iedere provider staat het minimale pakket weergegeven.

  Hosting  Verkeer  Opslag  Prijs p/m
 Neostrada 250 GB  3 GB € 1
 Mijndomein onbeperkt  2 GB € 2,69
 Hostnet  100 GB  5 GB € 2,50
 YourHosting  5 GB  8 GB  € 3
 Versio  20 GB  1,5GB  € 0,50

Wordpres webhosting

Per aanbieder is onderstaand het minimale pakket weergegeven. Over het algemeen meer dan voldoende voor iedere beginnende website.

 Hosting  Verkeer  Opslag  Prijs p/m
Xel Fair use  3 GB € 9,90
Savii onbeperkt  250 MB € 11
 SiteGround onbeperkt  10 GB € 7,95

Waar moet je op letten bij het webhosting vergelijken?

Ik zal je niet vermoeien met teveel technische details. In de basis gaat het bij het kiezen voor een webhosting om het vergelijken van het dataverkeer en de dataopslag. Daarnaast is er het verschil tussen  standaard webhosting en gespecialiseerde WordPress hosting.

Dataverkeer

De grote van het dataverkeer geeft aan hoeveel bezoekers je website aan kan. Bij veel beginnende website’s zullen dit er nog niet heel veel zijn. Meestal voldoet het lichtste pakket van de meeste aanbieders.

Dataopslag

Als je de dataopslag vergelijkt tussen de verschillende webhosting aanbieders zit hier best wat verschil tussen. De grote aan dataopslag die je nodig hebt is volledig afhankelijk van hoe groot het totaal aan schijfruimte is voor je website.

In het begin is het zonde om veel geld uit de te geven aan dataverkeer en dataopslag. Als je meer bezoeker krijgt op je website kun je altijd nog upgraden.

Standaard webhosting of WordPress webhosting?

Als je een website gaat opzetten met WordPress kun je deze zowel op een gewone webhosting als een speciale WordPress webhosting plaatsen. Het verschil tussen beide is dat een specialistische WordPress webhosting op ieder technisch aspect van een server is aangepast voor werken met WordPress.

Met een hosting speciaal ingericht voor WordPress werkt je website vaak wel 2 tot 3 keer sneller dan normaal. Dit heeft grote voordelen voor zowel SEO (hoger in Google) als je bezoekers.

Een WordPress hosting is niet een gewone webhosting die de service aanbied voor het installeren van de software. Meestal kun je hier met een one-minute script net zo gemakkelijk een ander CMS systeem installeren zoals Jooml?a of Drupal.

Wat is de beste keuze?

Een WordPress hosting is duurder dan een gewone hosting. Bij het webhosting vergelijken moet je hier zelf de overweging maken tussen kosten en snelheid/service/kwaliteit. Op een gewone website werkt WordPress (en ieder andere CMS systeem) prima. Op een specialistische server werkt het supersnel.

Eigenlijk zijn alle bovenstaande aanbieders een goede keuze. Betreft WordPress Hosting heb ik zelf goede ervaringen met Xel. Zowel op het gebied van snelheid (echt heel snel) als service. Voor een gewone hosting heb ik goede ervaringen met Hostnet, Mijndomein en Neostrada.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *