3 Tips voor meer bezoekers op je website

Meer bezoekers op je website? Het is een misverstand om te denken dat je voor het aantrekken van bezoekers altijd een hele lange adem moet hebben. Als jouw website al een tijdje in de lucht is kun je met onderstaande 3 tips direct aan de slag.

Is jouw website pas net opgezet? Lees hier tips om direct bezoekers te krijgen op een nieuwe website.

1. Analyseer je kansen in Google

Je beheert een website en hebt al regelmatig bezoekers uit de organische zoekresultaten van Google. Waarschijnlijk ben je goed in staat om dit te kunnen herleiden via de statistieken in Google Analytics. Helaas kun je hier niet zien via welke zoekwoorden de bezoekers binnen gekomen zijn.

Meer bezoekers website

Via Google Webmastertools is het wel mogelijk om de zoekwoorden te achterhalen. Hier vind je onder Zoekverkeer > Zoekanalyse een lijst van de woorden waar je op gevonden wordt. Sorteer deze lijst op positie en zoekvolume. Nu heb je direct een overzicht van je grootste kansen.

Stel, jij staat voor een zoekwoord met een hoog zoekvolume op plaats 8 of 9. Afhankelijk van de concurrentie is dit een grote kans. Gebruik deze tips om hoger in google te komen en teksten te schrijven voor Google om je pagina te optimaliseren.

Het lukt vaak al vrij snel om een paar plaatsen te stijgen. Dat betekent dus direct meer bezoekers op je website.

2. Meer bezoekers via Facebook

Veel website beheerders benutten niet alle kansen die Facebook biedt. Omdat de facebook pagina slechts een paar likes heeft, lijkt het sociale medium nutteloos. Maar niets is minder waar…

Bezoekers via FacebookAdverteren via Facebook is op dit moment de grootste kans om snel meer bezoekers op je website te krijgen. Door de grote hoeveelheid data die facebook van haar gebruikers bevat kun je gemakkelijk een specifieke doelgroep samenstellen. Bovendien is adverteren via facebook (nu nog) relatief goedkoop.

Je zult zien dat je door advertenties op Facebook ook vanzelf meer likes op je pagina krijgt. Dit levert op de langere termijn ook een mooi gratis bereik op.

3. Nieuwsbrief

Als een website meer bezoekers wil wordt vaak gedacht aan het aantrekken van nieuwe bezoekers. Vaste bezoekers van je website zijn echter een stuk waardevoller. Omdat zij al bekend zijn met jouw website / bedrijf / organisatie / vereniging zijn ze ook nog eens een stuk gemakkelijker te benaderen.

Zorg dat je van zoveel mogelijk bezoekers een e-mail adres ontvangt doordat zij inschrijven op je nieuwsbrief. Biedt een gratis weggevertje aan in ruil voor een e-mail adres.

Als je al een klantenbestand hebt kun je deze omzetten naar een lijst in e-mail marketing software zoals Mailchimp of Aweber.

Houd jouw e-maillijst een paar keer per maand op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Zorg dat je altijd waardevolle e-mails verzendt. Als je dit goed doet wordt het ontzettend gewaardeerd en levert het een flinke boost op aan waardevolle bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *