Algemene instellingen WordPress

Hoe kun je de algemene instellingen in WordPress heb beste instellen? Je kunt hier cruciale fouten maken die zonder technische kennis  niet meer op te lossen zijn. Kijk uit wat je hier wijzigt en bij twijfel niet doen, maar overlaten aan een specialist.

Als je het nog aandurft gaan je naar Instellingen > Algemeen. Onderstaand het eerste deel van de gegevens zoals ik die daar heb ingevuld voor mijn website.

Algemene instellingen WordPressWebsite titel onder algemene instellingen WordPress

Afhankelijk van je thema of instellingen is de website titel zichtbaar – in de header –  bovenaan iedere pagina. In veel gevallen zal hier echter een logo staan en is de website titel niet direct zichtbaar. Dit wil niet zeggen dat de titel niet belangrijk is.

De website titel wordt ook gebruikt om iedere pagina binnen je WordPress website automatisch van een titel te voorzien. Deze is zichtbaar als toevoeging van de titel van de pagina. Voor de meeste bezoekers is dit niet direct zichtbaar, maar voor potentiële bezoekers via Google des te meer.

In onderstaand voorbeeld zie je hoe mijn website titel ‘Wubdesign.nl’ wordt gebruikt als toevoeging van het zoekresultaat in Google.

Website titel in zoekresultaten

Ondertitel

De ondertitel is soms zichtbaar direct onder de website titel bovenaan de pagina. Daarnaast is het de standaard toevoeging van de website titel van de homepage.

Let op! Bij een nieuwe installatie vult WordPress hier ‘Weer een nieuwe WordPress site in’ (Of iets in de richting, uit mijn hoofd…). Pas dit altijd aan. Ook als je de zin niet direct ergens tegenkomt wordt deze misschien toch ergens automatisch door WordPress gebruikt. Als je daar na een jaar pas achter komt is dat toch een beetje knullig.

URL’s instellen

Dit zijn de instellingen waar je grote fouten kunt maken. Als je hier een verkeerde waarde invult is jouw website niet meer bereikbaar. Je zult de fout dan via de database moeten herstellen.

Waarom zou je hier iets aanpassen? Soms wordt een WordPress site in een submap van je url geïnstalleerd. Bijvoorbeeld in het mapje ‘wordpress’. Onder ‘WordPress-adres (URL)’ staat dan www.example.com/wordpress. Dit moet je vooral zo laten staan, omdat WordPress anders de bestanden niet meer kan vinden.

Na de installatie in een submap staat ‘Siteadres (URL)’ echter ook ingesteld op www.example.com/wordpress. Je website is dan dus niet beschikbaar als je direct naar www.example.com surft. Dit kun je achter ‘Siteadres (URL)’ aanpassen.

Let op! Pas dus in geen geval ‘WordPress-adres (URL)’ aan. Alleen als je weet wat je doet kun je wel ‘Siteadres (URL) aanpassen.

E-mail adres

Dit is het email adres dat WordPress gebruikt om meldingen naar te versturen. Over het algemeen is deze niet zichtbaar voor bezoekers van je website.

Algemene instellingen over registeren

Gebruikers en registratie

Als je geen gebruik wil maken van een ledenwebsite of ander soort gebruikers hebt, kun je deze instelling het beste laten voor wat het is. Vink ‘iedereen kan registeren’ niet aan, dan maakt het verder ook niet uit wat je daaronder selecteert.

Pas op dat je deze optie niet per ongeluk hebt aangevinkt terwijl daaronder ‘beheerder’ geselecteerd staat. Hierdoor zou iedereen zich zomaar kunnen registeren als beheerder van jouw website.

Overige algemene instellingen

Overige algemene instellingen WordPress

De overige algemene instellingen in WordPress spreken redelijk voor zich. Je kunt hier de tijd instellen en de eerste dag van de week.

Als laatste vul je de de websitetaal in die automatisch zowel aan de voor als aan de achterkant alle standaard opties van WordPress vertaald.

In een standaard WordPress installatie is het niet mogelijk om meerdere talen tegelijk te selecteren. Je zult hiervoor een meertalige wordpress site moeten maken. Hier zal ik later nog eens een artikel over schrijven. Mocht je interesse hebben in een meertalige website dan help ik je uiteraard graag.

Succes met de algemene instellingen van jouw website! Mocht je nog problemen tegenkomen deel het hieronder in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *