Kopteksten in WordPress, hoe zit dat?

Kopteksten in WordPress gebruik je bij het schrijven in de tekst editor. Maar hoe kun je de koppen in WordPress het beste toepassen?

Kopteksten in WordPress in de tekst editor

Je vindt de kopteksten links bovenin de tekst verwerker. Zie onderstaande afbeelding.

wordpress koptekst

Op het moment dat je een tekst selecteert kun je één van deze koppen toewijzen aan de selectie. De tekst is nu een duidelijk onderscheidende tussenkop binnen de content van de pagina.

Waarom kopteksten gebruiken?

Met het toewijzen van een koptekst in WordPress bepaal je niet alleen de opmaak van de kop. Het structureert ook de indeling van de tekst. Niet alleen voor lezers (door de opmaak), maar ook voor zoekmachines (in de HTML code).

Op het moment dat je een koptekst toewijst aan een woordgroep, krijgt deze titel een opmaak mee “aan de achterkant” van je pagina in HTML code. Een zogenaamde H1, H2, H3, H4, H5, of H6 tag. Deze getallen komen overeen met Koptekst 1 t’/m 6 uit de tekst editor van WordPress.

Hoe kun je kopteksten het beste gebruiken?

Een H1 kop (Koptekst 1) zul je in de praktijk niet veel gebruiken. Als je website goed in elkaar zit geeft je WordPress website al automatisch een H1 tag mee aan de titel van je pagina. Hiermee laat je aan zoekmachines weten wat het belangrijkste onderwerp is. Deze gebruik je in de meeste gevallen verder niet meer.

In de regel zul je het meeste gebruik maken van Koptekst 2, 3 en eventueel 4. Hier laat je koptekst 3 onder 2 vallen en 4 weer onder 3. Lees hier meer over teksten schrijven voor Google.

Ben je bezig met je WordPress website, maar kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met mij op, ik help je graag. Als je al een design voor handen hebt kies je voor mijn PSD naar WordPress service.

<?php echo 'Dit is een code';?>

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *